Straps til styrketræning

styrketræningDu kender det nok fra din egen træning, du har tankerne i orden og du har lyst til at løfte noget tungt jern, men grebet gider ikke rigtig holde og du koncentrerer dig mere om at holde fast i stangen end om rent faktisk at løfte den. Dette er et helt klassisk problem, som de fleste vil opleve i deres træning før eller siden.Til at begynde med, når man starter med sin styrketræning, vil det hele i de fleste tilfælde følges af. Men dine muskler kan respondere på din træning, langt hurtigere end dine led kan. Og det betyder at du i de fleste tilfælde, vil have en meget stærkere ryg end du har greb og det er netop her, at løfte straps kommer ind i billedet.

Mange taler imod at bruge straps og andre hjælpemidler i sin træning, men det er nu og en gang en omgang vrøvl. Deres argumenter er, at kan grebet ikke følge med, bør man træne dette i stedet. Men nu er problemet jo tit, at grebet bare ikke kan følge med og hvorfor begrænse den mængde vægt, vi nu rent faktisk kan få på vores stang? Nu højere load, det vil sige, nu mere vægt, nu bedre aktivering får du også af dine muskler og de responderer tilsvarende bedre. Det vil sige, du både bliver stærkere og får større muskler, af at bruge straps til din rygtræning, frem for ikke at gøre det.

Du bør bruge straps, til alle de sæt, hvor vægten føles for tung at holde i, men hvor ryggen føles klar. Til alle lette opvarmningsløft og måske også nogle af dine almindelig sæt, kan du lade være med at bruge dine straps. Et par straps er et rigtig fint stykke udstyr og så koster de næsten ingenting. Du kan for eksempel få et par straps / løftestropper her til kun 99 kr.  Det skal dermed heller ikke være økonomien der holder der holder dig tilbage, se nu bare at få købt et par straps og få løftet nogle tunge vægte 🙂

Skulle du få en skade, så kan du altid henvende dig hos Body-SDS, der kan helbrede de fleste sportsskader.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*